back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

PETRIĆ PRED DVOBOJ S NAPREDKOM: Nitko me nije pitao, sad se isplati

Fudbaleri Partizana sutra od 16.45 igraju odloženu utakmicu 5. kola Superlige Srbije, a očekivanja je izrazio trener crno-belih Gordan Petrić.

Napredak nam može stvoriti problem, kao što je to bio slučaj ranije. To je iskusan tim, sposoban za adaptaciju, a da bismo probili blok, morat ćemo više riskirati. Igraćemo Rizika. Poznajem kolegu Dušana Đorđevića, ostavio je trag u svim klubovima, posvećen je fudbalu, pred nama je težak posao, ali da se ne lažemo, pitaju se Partizani. U nekim situacijama jedan na jedan moraćemo da rizikujemo, da ne vratimo loptu u sredinu, čak i ako je izgubimo da vidimo idejuzna šta Petrić hoće.

Bio je to jedini mogući datum u kojem su Vječiti mogli odigrati odgođene utakmice uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, zbog zagušenog rasporeda uzrokovanog najvećim fudbalskim nastupom usred sezone. Trener Partizana je dao zanimljivu izjavu o tome i bio je veoma direktan.

Rekli su mu da sam i ja bio kada je duel sa Spartakom odložen, a ja nemam pojma… Niko me nije ni pitao. Sada dolazi do plaćanja. Da je sve bilo po prvobitnom rasporedu, sada bismo igrali kup, mogli bismo da odmorimo igrače…objasnio je trener Partizana.

Prokomentarisao je i protivnički tim.

Taj tim je postigao dosta golova iz nadoknade vremena, moramo goste držati podalje od našeg gola. Nema sumnje da će biti defanzivni, na nama je koliko rano damo gol, nakon čega bi se otvorili. Jer svi su majstori fudbala, kad Peđa Mijatović “otvori” protivnika, onda svi igramo… Recept je da Kruševljane držimo dalje od našeg gola. Iako je Marko Docić napravio odličan prodor protiv Čukarika, odlično pogodivši centaršut, tu nema šta da se brani. Generalno, ne plašim se. Imat ćemo problem u tom segmentu ako im dozvolimo da koriste prekideanalizirao je crno-bijeli strateg.

Posebno se osvrnuo i na Quincyja Menniga.

Došao je u formu, nema sumnje, samo treba da bude konkretniji. I on i Diabate su bili umorni nakon Kelna, to su normalne reakcije. Nastupio je dobro, ali mora biti konkretanrekao je Petrić.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima