6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

PETRIĆ PRED DVOBOJ S NAPREDKOM: Nitko me nije pitao, sad se isplati

Fudbaleri Partizana sutra od 16.45 igraju odloženu utakmicu 5. kola Superlige Srbije, a očekivanja je izrazio trener crno-belih Gordan Petrić.

Napredak nam može stvoriti problem, kao što je to bio slučaj ranije. To je iskusan tim, sposoban za adaptaciju, a da bismo probili blok, morat ćemo više riskirati. Igraćemo Rizika. Poznajem kolegu Dušana Đorđevića, ostavio je trag u svim klubovima, posvećen je fudbalu, pred nama je težak posao, ali da se ne lažemo, pitaju se Partizani. U nekim situacijama jedan na jedan moraćemo da rizikujemo, da ne vratimo loptu u sredinu, čak i ako je izgubimo da vidimo idejuzna šta Petrić hoće.

Bio je to jedini mogući datum u kojem su Vječiti mogli odigrati odgođene utakmice uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, zbog zagušenog rasporeda uzrokovanog najvećim fudbalskim nastupom usred sezone. Trener Partizana je dao zanimljivu izjavu o tome i bio je veoma direktan.

Rekli su mu da sam i ja bio kada je duel sa Spartakom odložen, a ja nemam pojma… Niko me nije ni pitao. Sada dolazi do plaćanja. Da je sve bilo po prvobitnom rasporedu, sada bismo igrali kup, mogli bismo da odmorimo igrače…objasnio je trener Partizana.

Prokomentarisao je i protivnički tim.

Taj tim je postigao dosta golova iz nadoknade vremena, moramo goste držati podalje od našeg gola. Nema sumnje da će biti defanzivni, na nama je koliko rano damo gol, nakon čega bi se otvorili. Jer svi su majstori fudbala, kad Peđa Mijatović “otvori” protivnika, onda svi igramo… Recept je da Kruševljane držimo dalje od našeg gola. Iako je Marko Docić napravio odličan prodor protiv Čukarika, odlično pogodivši centaršut, tu nema šta da se brani. Generalno, ne plašim se. Imat ćemo problem u tom segmentu ako im dozvolimo da koriste prekideanalizirao je crno-bijeli strateg.

PROČITAJ:   LEGENDARNI FRANCUSKI TENIS: Sada je sve dosadno, Đoković i Nadal su predvidljivi

Posebno se osvrnuo i na Quincyja Menniga.

Došao je u formu, nema sumnje, samo treba da bude konkretniji. I on i Diabate su bili umorni nakon Kelna, to su normalne reakcije. Nastupio je dobro, ali mora biti konkretanrekao je Petrić.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima